14 Mayıs 2011 Cumartesi

Tango

Dans kendini ifade edişin en çekici yolu ve insan, ancak kendisinin olan bir dansla bunu yapabiliyor.

Tango ile insan kendi vurgusunu, kendi sesini, kendi ritmini yansıtırken, karşısındakine ait olanı dinleme şansını da buluyor…

Tango mükemmel bir dil ve öğrenen herkese, sunduğu sonsuz seçeneklerle, eşsiz bir iletişim sağlıyor.

Kendiliğinden ve yapanın yarattığı bir dans…Ve çoğu kez hayatın metaforik bir ifadesi… Çok doğal, bazen gerçekliğe bir karşı çıkış veya kendini yeniden gerçekleştirme biçimi..

Hezeyanı, hüznü, bireyselliği, iktidarı, tutkuyu, aşkı, bir olmayı, neşeyi, paylaşmayı, hoşgörüyü, yani hayata dair çok şeyi barındırıyor içinde…Farklılıklara, seçenekliliğe, olasılıklara yer bırakmayan büyük kent yaşamında tutsak olmuş, kendine, en temel, en yerleşik rolüne, cinsel kimliğine dahi yabancılaşmış günümüz insanının isyanı tango…

Öyleyse tango dans etme yeteneğine sahip olanlaryn değil, herkesin dansı.. Tango seyredenin değil, yapanın dansı. TangoTürk'ün misyonu ise isteyen herkesin tango yapabilmesini sağlamak..

TangoTürk Arjantin Tango dansının 1997’de Türkiye'ye gelişinden itibaren her aşamasında etkin olarak var olmuş, gelişiminde ve yaygynlaşmasında rol almyı geniş bir ekip tarafından kuruldu. Kurucuları, eğitmenleri ve öğrencileri ile Türkiye'nin en geniş katılımlı tango birlikteliğini oluşturuyor.

TangoTürk vizyonunu, Türkiye'yi Arjantin Tangosu'nun dünyadaki sayılı merkezlerinden biri haline getirmek olarak tanımlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder